Vad kostar det?

Hos oss är hela familjen väkommen. Barn och ungdom kostnadsfritt till och med 23 års ålder.

Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mer.

Det kan vara svårt som patient att veta vilka åtgärder i prislistan som är aktuella för dig. Priset kan påverkas av svårighetsgraden på behandlingen. Vill du ha en mer exakt prisuppgift och veta vilken behandling som är aktuell för dig, tveka inte att fråga oss.

Mellan 24 och 29 års ålder betalar försäkringskassan ut 600 kronor per år i bidrag. Mellan 30 års ålder till och med 64 års ålder är bidraget 300 kr/år. Från och med 65 år är bidraget 600 kr/år. Vid större behandlingar görs givetvis en kostnadsberäkning innan behandlingen påbörjas.

Kostnaden beror på hur mycket du hittills betalat sammanlagt under innestående karensperiod, det vill säga behandlingsår. Försäkringskassan ersätter utifrån detta olika stora belopp. Detta sker per automatik.

Prisinformation är för oss en självklarhet. Vi vill att du ska veta vad nästa besök kommer att kosta. Vid mer omfattande behandlingar lämnas skriftlig prisinformation.

Högkostnadsskyddet i det statliga tandvårdsstödet innebär att kostnader mellan 3000:- och 15 000:- betalar du 50% av priset i försäkringskassans referensprislista.

Betalning

Vi helst att ni betalar med kort. Detta för att undvika hantering med kontanter. Betalning görs kontant med kort efter varje besök.

Tandvårdsstödet

Läs mer om det statliga Tandvårdsstödet och vad det kostar.